Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Muselo to vypadat mimořádně hloupě

Muselo to vypadat mimořádně hloupě

Podle Wolffa za blamáží stála mylná rozhodnutí

Toto Wolff si nebral servítky. Na svém týmu nenechal nitku suchou. Očití svědci tvrdí, že tak rozzlobeného ho neviděli už dlouho.

Závod to byl zábavný, ale pro nás naprosto katastrofální,“ ulevil si. Přitom právě tady hodlal Mercedes velkolepě oslavit 125 let své přítomnosti v motoristickém sportu. Po včerejšku to vypadalo, že jubileum bude korunováno triumfem v domácí velké ceně, jenže nakonec opouští trojcípá hvězda Hockenheimring bez jediného bodu.

Lewis Hamilton se dvakrát ocitl mimo trať, přestál chaotickou zastávku a dostal trest. Naprázdno vyšel poprvé od VC Rakouska 2018. Valtteri Bottas v závěru havaroval zcela vlastním přičiněním.

Ze začátku jsme průběh víceméně kontrolovali, ale potom nás mylná rozhodnutí dovedla k nehodám,“ pokračoval šéf Mercedesu. „Takhle se vyhrávat nedá.“ Blíže to neupřesnil, nicméně měl patrně na mysli ukvapené nasazení slicků.

 

Tihle fandové na Mercedes tribuně odcházeli hodně rozčarováni

 

V paměti dlouho zůstane hemžení při neočekávaném příjezdu Hamiltona do boxů (který mistr světa pojal také dosti svérázně). „Stalo se mu to přímo u vjezdu do uličky. Nikdo nebyl připraven a navíc přišlo špatné hlášení o požadovaných pneumatikách. To se nám nepřihodilo už léta,“ povzdechl si Wolff, který se jako všichni jeho kolegové ustrojil do dobového odění z třicátých let, korunovaného kšandami a apartním kloboučkem. „Muselo to vypadat mimořádně blbě.

Ztratil Mercedes v oblacích vodní tříště nutný přehled? „Počasí sehrálo svoji roli, ale ostatní se s ním vypořádali, viz Verstappen. Někteří z jeho zvratů dokonce profitovali, například Kvjat nebo Stroll. Jim patří moje gratulace. Zato my jsme šli do p…..“, podotkl lakonicky.

Svým jezdcům přesto nadávat nebude: „Chybovali skoro všichni. Leclerc to také rozbil. Byl to pro nás prostě černý den. O moc horší to již nemohlo být.