Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff by reagoval stejně i v opačném případě

Wolff by reagoval stejně i v opačném případě

Cílem nebylo pomoci Hamiltonovi

Když včera Valtteri Bottas dostal zákaz útočit na Lewise Hamiltona, pro mnohé to byl důkaz týmové režie, kterou Mercedes aplikuje ve prospěch favorita na zisk titulu. Podle Tota Wolffa se ale nejednalo o týmovou režii, pouze o příkaz udržet vozy Mercedesu na prvním a druhém místě.

"Pokud by to bylo naopak, pokud by byl Valtteri vpředu a Lewis druhý, příkaz by zněl stejně. Úplně stejně," tvrdí šéf týmu Mercedes. "Šlo nám pouze o to, dotáhnout to do konce, nezávisle na pořadí jezdců. Když se pustili do vzájemného souboje po restartu, místy ještě pršelo nebo (lépe řečeno) bylo vlhko. V posledních pár závodech jsme měli tolik smůly, tak jsem nechtěl ani pomyslet na scénář, ve kterém bychom přišli o jeden z vozů, nebo dokonce o oba."

K týmové režii může dojít, ale až v pozdější fázi šampionátu.

"Nejdůležitější ze všeho je závodění. Vždy říkáme, že když se sezona dostane do poslední třetiny nebo čtvrtiny a mezi jezdci bude velký (bodový) rozdíl, tak můžeme sáhnout po těchto nepopulárních rozhodnutích. Ale teď je na ně ještě strašně brzo. Nyní jsme jednali pouze v zájmu toho, abychom získali double. Jak jsem už řekl, totéž bychom udělali, kdyby bylo pořadí obrácené," dušuje se Wolff.