Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

F1 by podle Vettela měla zůstat na klasických okruzích

F1 by podle Vettela měla zůstat na klasických okruzích

Opustit tradiční destinace by bylo hloupé

Kalendář formule 1 rozšíří v příští sezoně dvě nové destinace, přesněji řečeno jedna nová a jedna staronová. Šampionát zažije premiéru ve vietnamské Hanoji a rovněž se po dlouhých 35 letech objeví v nizozemském Zandvoortu. Jistotu setrvání mezi jednadvacítkou závodů naopak dosud nemají v Německu nebo ve Španělsku.

S touto skutečností není spokojen Sebastian Vettel. Pilot Ferrari během uplynulého víkendu na Hockenheimringu uvedl, že by formule 1 neměla opouštět tradiční místa a nahrazovat je zeměmi, kde se motorsport netěší takové oblibě.

„Myslím si, že způsob, jakým formule 1 vede svůj byznys, je založen na financích. Je ale důležité, abychom jisté velké ceny neztratili. Není důležité, kolik kdo platí. Formule 1 bez Monzy by byla hloupá. Ztratit velké země se spoustou historie, jakými jsou Německo nebo Španělsko, je špatné,“ říká čtyřnásobný šampion.

Sebastian Vettel by nechtěl přijít o tradiční evropské okruhy

Lidé chtějí vždy vydělat peníze. Pokud ale budou některé tratě platit méně než jiné, nepomůže to. Je důležité, abychom závodili v zemích, kde existuje pro tento sport vášeň. To znamená udržet v kalendáři země, jakými jsou Německo, Velká Británie a další ikonická místa. Takový je můj pohled. Stejně tak je větší zábava závodit před mnoha diváky než před prázdnými tribunami, i kdyby byly všechny vybaveny novými sedačkami. Když na nich nikdo nesedí, je to k ničemu.