Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Auf Wiedersehen, Formule 1!

Auf Wiedersehen, Formule 1!

Cesty RTL a F1 se rozcházejí

Pokud jsou někteří z vás zvyklí sledovat F1 na německé televizi RTL, máme pro vás špatnou zprávu. Stanice oznámila, že rokem 2020 s formulí 1 končí.

RTL, volně dostupné na území celého Německa, vysílá přímé přenosy z velkých cen od roku 1991. Tedy od okamžiku, kdy do F1 vstoupil Michael Schumacher. Díky ní mohli být Němci doma ve svých obývácích svědky zisků titulů Michaela Schumachera, Sebastiana Vettela i Nika Rosberga. Éru obrovské popularity F1 i celého motorsportu má ale Německo dávno za sebou.

Velká cena Německa nefiguruje v kalendáři na letošní rok a Sebastian Vettel je nyní jediným německým jezdcem v této sérii. Nikdo neví, jestli se příští rok uskuteční VC Německa, ani zda zůstane Sebastian Vettel. Víme ale, že Němec určitě nebude závodit za populární Ferrari. Ne tak dávno RTL sklidilo kritiku z úst samotného šéfa FIA Jeana Todta, jenž poukázal na neúměrný počet reklam, přerušujících přímý přenos. Televize se bránila, že pouze tak dokáže pokrýt vysoké náklady.

Vedle RTL jsou televizní přenosy z velkých cen v Německu dostupné i na placené službě Sky Sport. Víkendový vysílací čas bude na RTL napřesrok zaplněn typicky německy. Fotbalovými zápasy.

Na Leclerka ve Ferrari nejspíš Němci nebudou moc zvědaví. Foto: Ferrari

Foto: FORMULE.CZ