Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hockenheim je rád, že vypadl z kalendáře

Hockenheim je rád, že vypadl z kalendáře

Teď alespoň nemá starosti

Ředitel Hockenheimringu Jorn Teske tvrdí, že známý německý závodní okruh může být pouze rád, že nebyl zařazen do letošního kalendáře velkých cen. Nemusí vracet peníze za prodané lístky, není mezi dvěma mlýnskými kameny.

"Představte si, co to je vracet peníze za 30 nebo 40 tisíc prodaných lístků a nevědět přitom, kdy by se závod mohl uskutečnit," citují ho noviny Mannheimer Morgen. "Takto aspoň finančně netratíme."

To ale neznamená, že Hockenheimring nepřichází o miliony eur.

"Ztráty vyčíslujeme v milionech, ale ani se to teď pořádně nedá odhadnout. Nemůžeme lidi pustit na trať, nemůžeme uspořádat žádné akce pro veřejnost, hotely jsou zavřené, nemáme ani příjem z cateringu a museum je, samozřejmě, také mimo provoz. Rádi bychom si alespoň naplánovali budoucnost, ale ani to se nedá. Mohli bychom pracovat na dobrém červnu, ale co když budou aktuální zákazy platit déle než do konce května?," krčí rameny Teske.

Ředitele okruhu tedy utěšuje pouze to, že zatím není důvod mluvit o bankrotu: "Nepochybujeme, že tyto obtíže překonáme a sezonu přežijeme. Více se bude dát říct, až když budeme vědět, jak dlouho potrvá současný stav."

Poté, co z kalendáře velkých cen vypadl Nürburgring, Hockenheimring se do něj zpravidla vracel každý druhý rok. Nyní si ale těžko představit, že okruh bude mít zájem. V posledních letech návštěvnost beztak zachraňovali nizozemští fanoušci Maxe Verstappena, kteří teď budou mít vlastní velkou cenu na okruhu Zandvoort. Loni závod sponzoroval Mercedes, ale sportovně to byla pro jeho tým katastrofa a na tribunách převládaly oranžové a rudé čepice.

Hockenheimringu letos formule 1 vůbec nechybí. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz