Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo: Můžeme být druzí nejlepší

Ricciardo: Můžeme být druzí nejlepší

Hungaroring mění rozložení sil.

Už v pátek ukázal Hungaroring, jak moc se liší od tratí v Británii, Rakousku a Kanadě a jak dokáže zatřást rozložením sil. Red Bull se již měsíce trápí spíš ve středu pole než na špičce, ale dnes na Hungaroringu byl rychlostně nad úrovní Ferrari. Dopoledne ještě skončil za Kimim Räikkönenem a 9 desetin sekundy za Lewisem Hamiltonem, ale odpoledne už obsadil druhou i třetí příčku tabulky, opět za o něco rychlejším Hamiltonem a dokonce před chybujícím Nicem Rosbergem. Daniel Ricciardo věří, že by se Red Bull Racing mohl alespoň v Maďarsku vrátit do pozice druhého nejlepšího týmu.

"Podle mě to byl dobrý den, jeden z našich nejlepších pátků," řekl Ricciardo po skončení tréninků. "Zdá se, že jsme mnohem konkurenceschopnější a myslím, že oba naše vozy mají za sebou dobrý den. Doufám, že zůstaneme tam, kde jsme byli dnes. Samozřejmě, musíme počítat s tím, se před nás vrátí Rosberg, ale bylo by super zůstat druhým nejrychlejším týmem.

Bylo by hezké dotáhnout druhý trénink až do konce, protože s plnou nádrží se vůz choval opravdu dobře. S rychlostí jsem spokojený."

Posledními větami Ricciardo narážel na selhání motoru krátce před koncem druhého tréninku. Tentokrát však není důvod k panice, byl to už jeden ze starších, dožívajících motorů, který by byl dnes večer beztak vyměněn.

"Moudřejší budeme až po zítřejší kvalifikaci, možná že se ostatní zlepší, ale dnes jsme na tom byli dobře. Máme pár novinek a předem jsme věděli, že tento okruh nám bude vyhovovat víc než ostatní. Prý bychom dokonce mohli být blízko Mercedesu, ale to budeme opravdu vědět až zítra. Mohli mít například více paliva v nádržích, ale s mým dlouhým stintem jsem opravdu spokojený."