Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Enge si z Thajska odváží další triumf!

Enge si z Thajska odváží další triumf!

Úspěšné vystoupení během podniku na okruhu Burinam.

První srpnový víkend se na okruhu Buriram uskutečnil druhý podnik šampionátu thajských gétéček, který přinesl českému závodníkovi další vítězství a jedno druhé místo. Enge společně se svým týmem Reiter Vattana Motorsport je po uplynulém víkendu na dobré cestě k obhajobě loňského triumfu.

„Celý víkend se nám super povedl, vždyť jsme si odvezli patnact trofejí! Je to tím, že máme zastoupení ve třech třídách a podařilo se nám ve všech zvítězit i obsadit ostatní stupně vítězů,“ uvedl na úvod Tomáš Enge.

Jezdec ve službách týmu Reiter Vattana Motorsport si v obou kvalifikacích vyjel pole position, a tak si pro dvě závodní jízdy zajistil nejlepší výchozí pozici. V prvním závodě svého postavení využil a s přehledem zvítězil. „Navíc, v Thajsku začíná období dešťů, a tak se závody odjely pod mrakem. Naštěstí nepršelo, ale konečně tu bylo teplotně snesitelněji. Takové podmínky vyhovovaly i našim vozům, a tak jsme společně s týmovým kolegou Chonsawatem získali double,“ okomentoval první jízdu Enge.

Při startu druhé závodní jízdy však český jezdec zaváhal, čehož využil Chonsawat Asavahame a ujal se vedení. „Při druhém závodě byl na trati třikrát safety car a závodili jsme asi jen pět kol. Tudíž jsem neměl moc příležitostí vrátit porážku týmovému kolegovi hned ze startu. S výsledkem jsem ale hodně spokojený, vždyť kráčíme za obhajobou triumfu, a to jak mezi týmy, tak mezi jednotlivci,“ uzavřel vyprávění o thajské misi Enge.

Poslední srpnový víkend čeká Tomáše Engeho návrat do šampionátu ADAC GT Masters. Tentokrát bude jeho týmový kolega Albert von Thurn und Taxis, se kterým jezdil v německém šampionátu celou loňskou sezónu. Na okruhu Sachsenring bude česko-německá dvojice startovat s letošním modelem, Lamborghini Gallardo R-EX. Přímý přenos z jednotlivých závodních jízd mohou fanoušci sledovat na německé televizi Sport 1 nebo se přijet na závody podívat osobně. Více informací z tohoto závodu mohou fanoušci sledovat na facebooku či twitteru Tomáše Engeho.

Ještě před odletem do Thajska pořádal Tomáš Enge ve spolupráci s Autodromem Most a.s. kurz For Profi s Tomášem Engem. Kurzu se může zúčastnit kdokoli, kdo má zájem se naučit řídit sportovní vůz a využít všechny jeho vlastnosti. Samozřejmě, že ženy nejsou v tomto případě výjimkou a jsou vítány. Navíc na okruhu si každý může dovolit dynamičtější jízdu než na běžných komunikacích, kde to není bezpečné, a ani to nedovolují silniční předpisy. „Já říkám, že takového tréninku není nikdy dost, což mi potvrdili i moji „učni“. Kdo tedy chce, může se přihlásit na další termín, který je naplánovaný na 22. září,“ uvedl Enge, který věří, že předání nasbíraných zkušeností na okruhu pomohou každému být lepším řidičem nejen v běžném provozu.