Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Horner: Red Bull ještě neměl tak dobré jezdce

Horner: Red Bull ještě neměl tak dobré jezdce

Proč jsou Ricciardo a Kvjat nejlepší jezdeckou dvojicí?

Christian Horner prohlásil, že Red Bull ještě nikdy neměl tak skvělou dvojici jezdců, jakou nyní tvoří Daniel Ricciardo a Daniil Kvjat.

Red Bull je v F1 již jedenáctý rok. V roce 2005 začínal s Davidem Coulthardem a v druhém voze se střídali Christian Klien a Vitantonio Liuzzi. V letech 2007 a 2008 vsadil Horner na zkušenosti a ke Coulthardovi přibral Marka Webbera, až v roce 2009 byl DC nahrazen Sebastianem Vettelem. Z mladého talentovaného Němce se v Red Bullu stal čtyřnásobný šampion a loni spojil síly s Danielem Ricciardem. Žádná z těchto dvojic ale nespolupracovala tak dobře jako veselý Daniel Ricciardo a učenlivý 21letý Rus Daniil Kvjat.

"Oba jsou velmi přímí," řekl Horner. "S našimi jezdci máme velmi přímočarý vztah a způsob, jakým dokáží spolupracovat je nejlepší, jaký jsme tu kdy měli. Dostáváme od nich výbornou zpětnou vazbu. Jsem velmi, velmi šťastný, že máme tuto jezdeckou dvojici."

Daniil Kvjat je v týmu nový a s radostí zůstane v týmu i další rok. Daniel Ricciardo naznačil přání dostat se do týmu, kde by měl větší šanci okamžitě začít bojovat o titul mistra světa, tedy pravděpodobně do Ferrari. Horner však prohlásil, že Red Bull má s Ricciardem absolutně neprůstřelnou smlouvu a Australan tedy bude muset spolu s nimi doufat, že Renault brzy přijde s výkonnějším motorem.