Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo chce pódium

Ricciardo chce pódium

Jediný neporazitelný je Mercedes.

Ve Spa to opět vypadá na dominantní představení Mercedesu, ale co se bude dít za ním? V trénincích nepatřilo třetí místo ani jednomu z pilotů Ferrari a nedostali se tam ani jezdci Williamsu. Nejlepší rychlost ze zbytku pole měl Daniel Ricciardo z Red Bullu, vítěz loňské velké ceny. Na zopakování vítězství nemyslí, ale s takto rychlým monopostem chce zabojovat alespoň o třetí místo.

"Hněvá mě to, ale musím říct ne," odpověděl Australan na otázku, zda si troufá vyzvat do boje Lewise Hamiltona a Nica Rosberga. "Jsem přesvědčen, že Mercedes je prostě příliš rychlý a ani ještě nevyužil celý výkon motoru. Takže spíše doufám, že nám bude patřit třetí a čtvrté místo.

Vůbec jsme nečekali, že v pátek budeme tak vysoko. Ale víme, že Williams je v sobotu vždy mnohem rychlejší než v pátek a jsem si jistý, že i Ferrari bude o něco silnější, takže to mezi námi bude těsné. K vítězství by nám musel pomoci sám Mercedes, ale bylo by fajn vystoupit na pódium. Uvidíme, asi to bude velmi těsné."

Pokud jsou Ricciardovy odhady správné, čeká nás dramatická kvalifikace i závod.

"Vždycky je fajn, když jsou vozy rychlostně blízko sebe, protože pokud dáte (v kvalifikaci) dohromady perfektní kolo, tak ta desetina vás může posunout o dvě nebo i tři místa výš. Pokud takto budou přemýšlet všichni jezdci z naší malé skupinky, čeká nás velká zábava."

Desetiny sekundy a dokonce i pořadí v kvalifikaci ale mohou ztratit svou cenu, pokud bude opět pršet. Od roku 2007 si nepamatujeme ani jeden víkend Velké ceny Belgie, který by nebyl alespoň trochu ovlivněn deštěm. Dnes hrozí pouze krátké přeháňky, na zítra je ale pravděpodobnost deště odhadovaná na 60 procent.

"Tady nikdy nevíte, kdy přijde déšť. Nyní se zdá, že by mohlo pršet na konci závodu, ale může se to velice rychle změnit. I to bude součástí hry."