Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dalších 50 míst pro McLaren

Dalších 50 míst pro McLaren

Dohromady už má na kontě tresty za 105 míst!

V pátek večer jsme se dozvěděli, že Fernandu Alonsovi a Jensonu Buttonovi byly uděleny penalizace za výměny různých částí pohonných jednotek a na startovním roštu by se měli posunout o rekordních 55 míst vzad.

Při takto velkém trestu již McLaren nemá co ztratit, na startu bude beztak pouze 20 monopostů a ty jeho prostě odstartují poslední a zbytek trestu bude muset být odpuštěn. Rozhodl se proto situaci využít a včera dal jezdcům opět nové pohonné jednotky, což pro oba znamená další 25místní trest. Prakticky se ale nic nemění, jeho jezdci budou tak jako tak startovat poslední, ale téměř nepoužité páteční pohonné jednotky budou moct libovolně použít ve zbytku sezony.

McLaren si tak udělal zásobu nové verze pohonných jednotek od Hondy, která měla být o 3 procenta výkonnější než předchozí. Na výsledcích kvalifikace se to však neprojevilo a Button byl výsledkem hodně zklamaný.

"Měl jsem pocit, že to (poslední kvalifikační kolo, které mu stačilo pouze na 17. místo) bylo stejné dobré kolo, jako to před třemi lety, když jsem získal pole position. Jízdu jsem si opravdu užil," řekl Button. "Ještě ráno jsem na vjezdech do zatáček zápasil se zadní částí, ale před kvalifikací jsme změnili nastavení. Ale přesto, když protnete cílovou čáru a máte pocit, že to bylo opravdu dobré kolo a dokázali jste se posunout trochu výš, je těžké vyslechnout si zprávu, že jste beztak sekundu za nejbližším soupeřem. Dohnání ztráty na ostatní nás bude stát hodně práce."

Podle Fernanda Alonsa bude pro McLaren i dnešní závod víc testem vozu s novou specifikací pohonné jednotky než příležitostí získat body.

"Kvůli červeným vlajkám jsme včera přišli o dlouhé jízdy a kvůli poruše výfuku o celý třetí trénink, takže nám chybí kilometry," vysvětlil Alonso. "Takže doufáme, že budeme moci dokončit závod a opět lépe poznáme vůz."