Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo přišel o pódium

Ricciardo přišel o pódium

Jistě nebyl pomalejší než Grosjean.

Daniel Ricciardo je dalším z řady jezdců, kteří by si přáli, aby se včerejší závod vyvíjel a skončil jinak. Australan ve službách Red Bullu startoval z páté pozice, ale už na konci prvního kola byl třetí a mohl se pokusit zdolat Sergia Péreze.

"Vtipkoval jsem o nové startovní proceduře, ale start se nám skutečně povedl," řekl po závodě Ricciardo.

Pak se však na tuto dvojici dotáhl Nico Rosberg a Red Bull se rozhodl svého jezdce zavolat na velmi brzkou výměnu pneumatik, Ricciardo zabočil do boxové uličky na konci sedmého kola závodu a vrátil se na středně-tvrdých pneumatikách. Díky tomu se sice dostal před Péreze, ale ten využil rychlost měkčí směsi a dostal se zpět před Ricciarda a po pár kolech udělal totéž Romain Grosjean. Jezdec Red Bullu je přesto přesvědčen, že v posledním stintu, opět na měkkých pneumatikách, by se dokázal probojovat zpátky před Grosjeana, tedy na třetí místo.

"Rozhodně jsme chtěli být na pódiu a dobrý start nám k tomu mohl pomoci. Nyní na tom už nic nezměníme, ale jsem přesvědčen, že bychom s Grosjeanem bojovali o poslední stupínek pódia."

Ricciarda zastavilo selhání pohonné jednotky nebo elektroniky. Vůz se vypnul tak rychle, že Ricciardo ani nestihl opustit trať a vedení závodu muselo použít virtuální safety car.

"Všechno se najednou vypnulo, jako kdybych stlačil tlačítko. Až na to, že nestlačil.

Nakonec měl k pódiu mnohem blíže Daniil Kvjat, startující až z dvanáctého místa. Díky dvanácti bodům za čtvrté místo se mladý Rus dostal v průběžném hodnocení šampionátu před zkušenějšího týmového kolegu. Ricciardo na něj nyní ztrácí 6 bodů.