Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene: Čekejte lepší motor, ne zázrak

Arrivabene: Čekejte lepší motor, ne zázrak

Ferrari připravilo další krok směrem k Mercedesu.

Scuderia Ferrari si nechala nasazení vylepšené verze motoru na domácí závod v Monze. Při zrychlování ze šikan i na konci dlouhých rovinek se bude více výkonu určitě hodit, ale Maurizio Arrivabene fanoušky varuje před přehnaným optimismem.

"Pracujeme a děláme pokroky, ale v Monze nebudeme mít "super motor". Můžeme utratit pár žetonů, ale pouze pár. Nemá tedy žádnou cenu hovořit o super pohonné jednotce, pouze o motoru," cituje šéfa Scuderie Ferrari web motorsport.

Jednoznačným favoritem zůstává tovární tým Mercedesu a Ferrari se v hlavně pokusí porazit všechny jeho zákazníky.

"Všichni dobře vědí, že Monza má podobnou charakteristiku jako Spa, takže nebude moc vyhovovat našemu vozu. Tím rozhodně nechci říct, že házíme ručník do ringu a utečeme bez boje. Pojedeme tam s tím, že chceme podat maximální výkon. Jenže předem víme, že nebudeme v pozici favorita. Je mi to líto, protože je to Velká cena Itálie, ale chci být realista. Říkám to, protože nechci fanouškům lhát. Byl bych nesmírně šťastný, kdyby se nám nějak podařilo vytáhnout králíka z klobouku, ale favoritem je někdo jiný."

Pro Scuderii by neměl být problém překonat svůj loňský výkon, když Fernando Alonso odstoupil pro poruchu motoru a Kimi Räikkönen fiasko završil ubohým devátým místem. Letošní velká cena bude výjimečná pro Sebastiana Vettela, poprvé se na domácí půdě Ferrari předvede v červeném overalu.