Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso si přeje Buttonovo setrvání v týmu

Alonso si přeje Buttonovo setrvání v týmu

Ale rozhodnutí McLarenu neovlivní.

Fernando Alonso řekl, že by bylo dobře, kdyby McLaren prodloužil Buttonovi smlouvu na rok 2016.

McLaren by se měl už během nejbližších týdnů rozhodnout, zda využije jednoletou opci na mistra světa z roku 2009, nebo raději sáhne po mladším a levnějším pilotovi. Tým je sužován technickými problémy s novou pohonnou jednotkou Hondy, k nejednomu závodu letos přistupuje spíše jako k testovací jízdě než jako k příležitosti získat body a Fernando Alonso je přesvědčen, že v tandemu s nováčkem by byla jeho role ještě o něco náročnější.

"Jenson je během celé sezóny velmi dobrý a my dva úzce spolupracujeme, abychom co nejvíce pomohli týmu," řekl mistr světa z let 2005 a 2006. "Často jezdíme s novými díly pohonné jednotky i aerodynamiky a Jensonovy zkušenosti jsou v takových chvílích mimořádně cenné. Proto si myslím, že by pro tým bylo dobré, kdyby Jenson zůstal. Kdyby přišlo rozhodnutí udělat změnu, jistě by mělo své výhody i nevýhody, ale z mého úhlu pohledu vím jen to, že s Jensonem mohu být velmi, velmi produktivní a něco se i naučit."

Alonso si není jistý, že se McLaren dokáže rozhodnout tak rychle, jak by si bývalý mistr světa zasloužil. Doufá alespoň, že to bude před Vánocemi.

"Nevím, jak by se mi tady pracovalo s někým jiným. Je ale na nich, aby rozhodli. Oni řeknou, co je pro tým nejlepší a snad to stihnou dříve, než se přijdou Vánoce.