Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Poslední mexická zatáčka pojmenovaná po Mansellovi

Poslední mexická zatáčka pojmenovaná po Mansellovi

Mexiko nezapomnělo na jeho předjetí Gerharda Bergera.

Majitelé Autodrómo Hermanos Rodríguez se rozhodli pojmenovat novou poslední zatáčku okruhu po bývalém mistrovi světa, Nigelu Mansellovi.

Mexičané dosud nezapomněli na skvělý předjížděcí manévr v zatáčce Peraltada, kterým se Mansell v roce 1990 dostal před Gerharda Bergera. O dva roky později Mansell vyhrál poslední velkou cenu Mexika konanou na okruhu, jak jej fanoušci znali od úpravy v roce 1986. Okruh v Mexiko City pak na mnoho let zmizel z mapy Formule 1 a znovu se objeví až letos 1. listopadu.

Návrat okruhu mezi tratě F1 si však vyžádal několik úprav profilu trati s cílem poskytnout lepší zážitek divákům na tribunách i splnění nejpřísnějších bezpečnostních norem Mezinárodní automobilové federace. Za oběť padla i Peraltada, rychlá zatáčka, které předcházela dlouhá rovinka a která ústila na cílovou rovinku. Nyní je na jejím místě několik pomalejších zatáček, ve kterých se monoposty předvedou před diváky sedícími na blízké tribuně. Z Peraltady zůstala jenom polovina, a ta ponese jméno mistra světa z roku 1992.

"Když jsem se o tom dozvěděl, velmi mě to potěšilo. Jsem stejnou měrou hrdý, polichocen a potěšen," řekl Mansell. "Média si okamžitě vzpomněla na můj nečekaný předjížděcí manévr ve staré Peraltade, díky kterému jsem se v roce 1990 dostal na druhé místo za týmového kolegu Alaina Prosta.

Těžko uvěřit, že od té doby prošlo již 25 let a 23 let od mého posledního vítězství na té trati. Pozorně sleduji práci organizátorů a už se těším, až se na výsledek přijdu podívat osobně."