Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo chce zítra vyhrát

Ricciardo chce zítra vyhrát

Z druhého místa už chybí jenom krůček.

Sezóna 2015 je již druhou, v níž Red Bull zápasí s hendikepem v podobě méně výkonné pohonné jednotky a před VC Singapuru oznámil, že končí spolupráci s Renaultem a jeho budoucnost je nejistá. A právě v tomto čase přichází povzbuzení v podobě druhého kvalifikačního místa Daniela Ricciarda. Australan a jeho RB11 nebyli dnes tak rychlí, jako Sebastian Vettel a jeho Ferrari, ale v závodním tempu by se mohl rozdíl smazat. Pilot Red Bullu chce zítra zaútočit na první místo.

"Už před víkendem jsme byli přesvědčeni, že toto bude naše letos největší šance na pódiové umístění a dnešní výsledek pouze utvrdil důvěru, kterou já i tým máme v náš vůz," řekl Ricciardo poukazujíc na klikatou trať v ulicích Singapuru, kde jsou kvality vozu mnohem důležitější než výkon motoru.

"Body i láhve se šampaňským se budou dávat až zítra, ale dnes jsme se dostali do nejlepší možné pozice. Seb byl dnes neporazitelný, takže máme druhé nejlepší místo a zítra se pokusíme posunout o jedno výš."

Ricciardo přitom očekával, že odstartuje až za zády jezdců Mercedesu. Stejně jako Sebastian Vettel, také on byl přesvědčen, že Mercedes v trénincích neukázal svou skutečnou rychlost.

"Bude příjemné být opět v první řadě, už jsem se tam dlouho nepodíval. Pěkná náhoda, že tam budu spolu se Sebem. Snad nás čeká dobrý závod, vždyť už kvalifikace byla vzrušující.

Všichni se divíme, proč vpředu není Mercedes. Včera jsem si myslel, že to na nás jenom hrají, ale zdá se, že tento víkend se jim opravdu nedaří. Rádi jsme to využili a zítra se s radostí postavíme do první řady. Od Silverstone jsme vůz zlepšili, ale myslím, že to hlavní přišlo po Budapešti. Vůz ožil a jsem rád, že to zde můžeme všem ukázat."

Loni Ricciardo vyhrál tři velké ceny, letos ještě nevyhrál a jen jednou stál na stupních vítězů.