Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button: Maldonado se nikdy nezmění

Button: Maldonado se nikdy nezmění

"Chtěl mě poslat na tribunu?"

Jenson Button si dnes po závodě nebral servítky a jezdecké schopnosti Pastora Maldonada podrobil tvrdé kritice. Tato dvojice na sebe narazila po druhém výjezdu bezpečnostního vozu a po jeho odchodu byl vzadu jezdící Button evidentně rychlejší. Dostat se před Pastora Maldonada ale nebývá jednoduché a Brit na svůj pokus doplatil ztrátou poloviny předního křídla. Možná i proto, že piloti McLarenu letos nemají moc příležitostí zapojit se do bojů ve středu pole, byl Button velmi rozzuřený a neodpustil si okamžitý komentář do týmové vysílačky.

"To jsem mohl vědět! To je mentál!" zaznělo v sluchátkách inženýrů McLarenu.

Kolize nakonec z pohledu šampionátu vůbec nic neznamenala, Button závod nedokončil kvůli poruše převodovky. To však neznamená, že byl na Maldonada méně naštvaný.

"Lotusy byly velmi pomalé a já jsem se pokoušel dostat vpřed vnitřní stranou zatáčky a vůbec netuším, co si mohl myslet. Nemyslím, že mě chtěl donutit přibrzdit, prostě jen neakceleroval. Já jsem do něj najel zezadu, takže můžete říct, že to byla moje chyba, ale on neakceleroval, což je opravdu velmi neobvyklé.

Evidentně se pokoušel zablokovat vnitřní stopu a o jednu zatáčku dříve mě prostě vystrčil z trati. Kdyby tam byla cihlová stěna, tak jsem v ní. Nevím, o co se to pokoušel, možná mě chtěl poslat na tribunu. Nenechal mi tam žádné místo. V F1 to nemůžete dělat a už vůbec ne na takovém typu okruhu. Ale určitě to neudělal naposledy. Vůbec se nezměnil a ani se nikdy nezmění."

Závod nedokončil ani Fernando Alonso, a tak McLaren ze závodu, na který se těšil už od letní přestávky, odešel bez bodu a jeho bodová ztráta na týmy středu pole ještě narostla.