Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene: Kimi si neustále stěžuje

Arrivabene: Kimi si neustále stěžuje

Ale není na tom nic zvláštního.

Ferrari mělo včera dobrý důvod oslavovat, ale Kimi Räikkönen se po závodě nadšeně netvářil. Novináři se tedy Maurizia Arrivabeneho zeptali na různé problémy, především se stabilitou zadní části vozu, na které si Fin stěžoval již během tréninků a připomněl je i v rozhovoru po závodě. Rozradostněný šéf Scuderie žurnalisty překvapil upřímnou odpovědí. Kimi se prý stěžuje v neustále.

"Kimi se neustále stěžuje! Ne, žádný problém, takové věci prostě běžně hovoří během nastavování vozu. Seb je v takových chvílích tichý a Kimi křičí, to je rozdíl. Ale není na tom nic zvláštního. Například v Monze byl Kimi velmi, velmi silný a tady byl silný Sebastian. Sebastian miluje tenhle okruh a je zde obzvláště silný, takže nebudu srovnávat naše piloty na základě tohoto výsledku. Oba byli na stupních vítězů a já jsem spokojený."

Ferrari bylo během zimní přípravy velmi skromné, letošní sezóna měla být přestupní a posloužit především k sehrání nového technického týmu. Arrivabene tehdy mluvil o dvou vítězstvích jako odvážném, ale reálném cíli. Po Vettelově vítězství s Malajsii se však rozpomenul, že s členy týmu vlastně mluvil o třech vítězstvích. Nyní, po vítězstvích v Maďarsku a Singapuru, se rozpomenul, že to vlastně bylo docela jinak.

"Vlastně, řekl jsem čtyři, takže bychom chtěli pět!" tvrdí nyní Arrivabene.