Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Stíhací závod na Nürburgringu uzavřel první sezonu ISR v BES

Stíhací závod na Nürburgringu uzavřel první sezonu ISR v BES

Po startu ze 17. příčky dojel vůz týmu ISR třináctý.

Poslední podnik letošní sezóny Blancpain Endurance Series na Nürburgringu vynesl Audi R8 LMS ultra nasazené I.S.R. Racingem na výsluní jako jedno z nejlepších Audi na trati.

Po sedmnáctém čase v sobotní kvalifikaci dala posádka ve složení Marco Bonanomi (ITA), Filip Salaquarda (CZE) a Frederic Vervisch (BEL) do závodu vše, přestože okruh tradičně kupé se čtyřmi kruhy ve znaku příliš nesedí. Marco Bonanomi v prvním stintu využil všechny své zkušenosti a auto předával s minimálním odstupem. To Vervishovi dovolilo ve druhé hodině závodu jet naplno a získat několik pozic zpět. Filip Salaquarda v závěrečném stintu předvedl rovněž velice dobrý výkon a po několika úspěšných předjížděcích manévrech přivezl vůz do cíle na 13. místě jako čtvrté nejlépe umístěné Audi.

Igor SALAQUARDA (šéf týmu I.S.R. Racing) „Věděli jsme, že Nürburgring našemu autu příliš sedět nebude a nečekali jsme o moc více, než jsme měli možnost vidět na trati. Naši premiérovou sezónu v tak prestižním a vysoce profesionálním šampionátu jako je Blancpain Endurance Series hodnotím pozitivně: naším cílem bylo získat nějaké zkušenosti v závodech, které se hodně liší od těch, v nichž jsme se objevovali v minulých letech. Ve srovnání se stavem před deseti měsíci jsme nyní připraveni čelit novým výzvám ve světě vytrvalostních závodů.“

Autor fotogalerie: Gianluca Sciarra/Fotospeedy

Závěrečný podnik BES na Nurburgringu v podání ISR

Závěrečný podnik BES na Nurburgringu v podání ISR

Závěrečný podnik BES na Nurburgringu v podání ISR