Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso chápe zklamané fanoušky

Alonso chápe zklamané fanoušky

Kritika mu nevadí, naděje upírá k sezóně 2016.

Honda je v Japonsku na domácí půdě, a tak se jezdci McLarenu prostě nevyhnou dalším otázkám ohledně zklamání, kterým tato sezóna musí být pro ně i pro všechny jejich fanoušky. Španělský jezdec se snažil vysvětlit, že uvnitř týmu je atmosféra konstruktivnější a optimističtější než na tribunách a u televizních obrazovek.

"Chápu, že z pohledu fanoušků je to hodně zlé. Mají důvod nás kritizovat za naše výkony, protože nejsme tam, kde se od nás očekávalo," uznal Alonso. "Ale pohled člena týmu je trochu jiný, protože se nedá udělat víc, než děláme. Všichni tu makají a odvádějí své maximum.

Musíme využívat každou příležitost k učení. Minulý víkend musely oba vozy odstoupit kvůli přehřívání převodovky, takže jsme se tomu věnovali, přišli jsme tomu na kloub, připravili řešení a tady ho otestujeme."

Honda již pracuje na pohonné jednotce pro příští sezónu a šance, že by do konce sezony došlo k zásadnímu zlepšení, už prakticky neexistuje. Co tedy s VC Japonska a dalšími pěti závody? McLaren, Honda i Alonso se budou připravovat na sezónu 2016, aby již v posledním závodě McLarenu nechybělo nic jiného, jen nové koňské síly.

"Všichni dělají, co je v jejich silách. Všichni pracují 24 hodin denně, abychom se zlepšili ve všech oblastech, protože potřebujeme zlepšit výkon, spolehlivost, některé procedury během víkendů, přístup k tréninkům, zastávky v boxech a také pár věcí týkajících se jezdců. Měli jsme pár náročných tréninků, pak jsme šli do kvalifikace nepřipravení a nezajeli perfektní kolo. Prostě potřebujeme zlepšovat vše od prvního mechanika po jezdce. Tam teď jsme a mně bude úplně stačit, když se ještě do konce sezony ve všem zlepšíme a pokročíme při přípravě vozu a motoru pro příští sezónu."