Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren se ještě snaží Buttona přesvědčit

McLaren se ještě snaží Buttona přesvědčit

Ale pokud touží odejít, bude to respektovat.

Očekávali jsme, že Jenson Button v Japonsku prozradí, že se s McLarenem dohodl a zůstává v týmu, nebo že končí svou kariéru jezdce F1. Od britského pilota jsme se však dozvěděli jen to, že ještě nic není definitivně rozhodnuto. S novinkou však přišel Jonathan Neale, provozní ředitel týmu McLaren. Woking má zájem, aby Button pokračoval a má s ním i smlouvu. Rozhodnutí je na něm.

"Jenson je skvělý člověk, šampion a důležitý člen rodiny Hondy a McLarenu," řekl v Suzuce Neale. "Je s námi šestou sezónu a máme smlouvu i na příští rok. Chceme, aby zůstal, máme ho velmi rádi. Jenže pokud váš jezdec nechce jezdit, musíte to respektovat. Opravdu doufám, že jsme udělali dost pro to, aby diskuse ještě pokračovala. Věříme, že s námi zůstane."

Pokud Button odejde, s velkou pravděpodobností ho nahradí Stoffel Vandoorne jako člen juniorského programu McLarenu a téměř jistý vítěz letošního ročníku série GP2.

A co by Button dělal? Dosud mluvil hlavně o moderování přenosů F1 a žurnalistice, ale autosport zjistil, že nevylučuje ani prodloužení kariéry v mistrovství světa vytrvalostních vozů.

"Umím si představit, že bych do toho v určité situaci šel," řekl Button. "V posledních letech jsem viděl několik závodů a miluji tu týmovou atmosféru - je to obrovská týmová událost. A vyhrát 24 hodin Le Mans je něco, co by chtěl asi každý jezdec. Určitě si umím představit budoucnost ve WEC (World Endurance Championship)."

Button si ale opravdu užívá, že se mu po skončení kariéry jezdce F1 otevře mnoho možností. Další je, že bude šéfovat vlastnímu rallyekrosovému týmu. Jeho otec patřil v 70. letech ke špičce britského šampionátu této disciplíny a on sám si nedávno vyzkoušel vůz World RX.