Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Titul v F1 nebo jinde

Alonso: Titul v F1 nebo jinde

Odchod z McLarenu nemusí být odchodem do důchodu.

Fernando Alonso nadále věří, že ještě bude mistrem světa. V F1 nebo někde jinde.

"Doufám, že ano," odpověděl dvojnásobný mistr světa na otázku, zda i přes katastrofální sezonu 2015 stále věří, že bude opět mistrem světa. Od prvního Alonsova titulu již uběhlo 10 let a druhý titul získal hned v další sezóně. Od té doby byl několikrát blízko k třetímu titulu, ale na konci sezóny se radoval buď Kimi Räikkönen nebo Sebastian Vettel. Nyní má již 34 let a málokdo věří, že mu McLaren a Honda dají příští rok vítězný vůz.

Španěl si uvědomuje, že se už blíží věku, kdy piloti F1 odcházení do důchodu, ale kvůli dalšímu titulu je ochoten prodloužit si kariéru v jiné disciplíně.

"Zdá se to (mistrovská sezóna 2006) být už strašně dávno. Jakoby od mého druhého titulu uběhlo již 20 let. Od té doby jsem toho už hodně přeskákal. Pokud se nemýlím, Rusko bude mou 250. velkou cenou, ale jak oni říkají, 10 let nic není.

Věřím, že ještě budu mistrem světa. A pokud ne tady, jsou i jiné disciplíny, kde se dá získat mistrovský titul. Takže mi ještě zbývá několik let."

O Alonsovi je známo, že se zajímá o WEC, šampionát vytrvalostních vozů zahrnující i slavný závod 24 hodin Le Mans. Podle nepotvrzených informací se chtěl tohoto závodu zúčastnit již letos, ale Honda mu nedovolila spojit jeho jméno s jinou automobilkou.