Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ricciardo chce využít výbornou kvalifikaci

Ricciardo chce využít výbornou kvalifikaci

Přítlaku má Red Bull dost, potřebuje mokrou trať.

Dnes první řadu na startu opět obsadí jezdci Mercedesu, na to jsme si už zvykli, ale překvapením je druhá řada, která bude celá patřit Red Bullu. Daniel Ricciardo svého týmového kolegu porazil o půl sekundy a výbornou startovní pozici hodlá v závodě maximálně zužitkovat.

"Q1 vypadala dobře, byli jsme s ní spokojeni. V Q2 bylo na trati více vody a zdá se, že nás to zpomalilo o trochu víc než jezdce Mercedesu, kterým se podařilo najít více rychlosti," popsal Australan vývoj kvalifikace zkrácené o Q3, která se nejela kvůli hustému dešti. "Třetí pozice není špatná. Před závodem máme dobrou výchozí pozici. Pár vozů je níž, než by bylo za suchých podmínek, takže bychom se z toho určitě měli pokusit vytěžit maximum. Nevím, jaké bude počasí, ale vypadá to na hodně zábavný závod."

K třetímu a čtvrtému místu Red Bullu hodně pomohlo počasí. Na mokré trati je přítlak mnohem cennější než výkon motoru a vůz RB11 ho má evidentně dostatek.

"Pomohl nám déšť, protože náš vůz má dostatek přítlaku. A čím více vody, tím nižší přilnavost, takže mít více přítlaku je velká výhoda. Kromě toho, na suché trati vyniknou hlavně dobré vozy, ale na mokré trati může jezdec zariskovat, a pokud to klapne, může více přispět ke konečnému výsledku."

Konkurenceschopnost Red Bullu v závodu bude také záviset na množství vody na trati. Za zády jeho jezdců budou startovat piloti Force Indie, kteří budou mít na suché trati výhodu výkonných motorů Mercedes.