Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button: Alonso je tvrdší oříšek než Hamilton

Button: Alonso je tvrdší oříšek než Hamilton

Porazit Hamiltona bylo jednodušší.

Jenson Button se po skončení kariéry jistě nebude stěžovat na nedostatek příležitostí jezdit po boku nejlepších jezdců na světě. V McLarenu byl tři roky týmovým kolegou Lewise Hamiltona a nyní má v týmu Fernanda Alonsa. Když se novináři Buttona zeptali, koho z nich bylo těžší porazit, vyzdvihl kvality španělského jezdce.

"V závodě? Jeho je těžší porazit, protože je konzistentnější," míní Button. "Alonso je vždy velmi dobrý. Lewis byl v některé dny snad nedotknutelný, ale již v následujícím závodě se najednou někam ztratil. Ale myslím, že nyní je již z Lewise trochu jiný jezdec. Má už více zkušeností.

Jenže u Alonsa je jistota, že nezaváhá a využije možnosti vozu. Pokud je před vámi, tak vás zdrží, a když je za vámi, tak na vás jistě zaútočí. Ale to je dobré, mně se to líbí. Je to důležité pro tým, rozhodně by to mohlo být horší."

Lewis Hamilton, Jenson Button - McLaren - VC Evropy

Jak řekl Button, spravedlivé porovnání Hamiltona s Alonsem není možné, jelikož soupeřil s mladší verzí současného trojnásobného šampiona, zatímco Alonso je již mimořádně zkušeným jezdcem. Alonsa by ale za jiného týmového kolegu nevyměnil. Po letech, kdy měl v týmu Sergia Péreze a Kevina Magnussena, si užívá soupeření s dvojnásobným mistrem světa.

"Vždy je vzrušující mít zkušeného týmového kolegu a v naší situaci si můžeme na trati užít alespoň vzájemný souboj," připomněl Button závody, ve kterých se mclareny ocitly uprostřed velké mezery mezi týmy středu pole a vozy Manoru.

"Když máte za kolegu nového jezdce, nebo někoho nepříliš dobrého, je v týmu zcela jiná atmosféra. Takto se alespoň moje strana garáže může pokusit porazit jeho stranu garáže.

On je už zralým jezdcem silným po každé stránce. Mnoho jiných jezdců má silné stránky, ale i slabiny. U Alonsa jsem si žádné slabé místo nevšiml. Před začátkem této sezony byl považován za nejlepšího jezdce v F1. Fascinuje mě, jak rychle lidé zapomínají."