Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bláznivý nápad: Alonso si dá roční přestávku

Bláznivý nápad: Alonso si dá roční přestávku

Prostě by počkal na konkurenceschopný vůz.

Ron Dennis řekl, že Fernando Alonso by si mohl dát roční přestávku a vrátit se až v roce 2017, kdy bude McLaren-Honda připravena vyrobit vítězný stroj, informovalo dnes několik médií.

Zní to ale hodně nepravděpodobně a základem je docela nenápadná větička v jednom rozhovoru poskytnutém šéfem McLarenu v Abú Zabí.

"Alonso určitě ukončí kariéru v McLarenu. Jsem otevřený různým scénářům a některé nápady zahrnují různé úvahy, volné roky a podobně. Ale v této chvíli věříme, že víme, kde budeme," řekl Ron Dennis.

Mohl by Alonso po strastiplné sezoně ocenit rok volna a pak se do F1 vrátit, jak to udělali Michael Schumacher, Alain Prost a Niki Lauda? Možná by mohl, ale on sám o takové možnosti nevěděl, dokud se ho novináři nezeptali.

"Určitě budu závodit," odpověděl dvojnásobný mistr světa. "Nemluvil jsem s ním (Ronem Dennisem), takže si myslím, že to není pravda. Tyto věci jsou vždy stejné. Když Ron nebo některý z jezdců něco řekne, já mám na to reagovat a uhodnout o čem mluvil."

Po otázce, zda ze strany Rona Dennise nemůže jít o způsob, jak na Alonsa vyvinout tlak a donutit ho více se snažit, Alonso neváhal ukázat prstem na nejpalčivější problém týmu.

"Pokud chce na někoho vyvinout tlak, tak jsem si jistý, že já to nejsem. Byla by to Honda, protože potřebujeme, aby celou zimu odváděla nejlepší práci. My musíme doufat, že když příští rok poprvé vyjedeme s vozem na trať, budeme konkurenceschopní.