Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso s Dennisem skutečně mluvil o roční přestávce

Alonso s Dennisem skutečně mluvil o roční přestávce

Diskutovali o několika alternativách.

Fernando Alonso nakonec přiznal, že s Ronem Dennisem skutečně diskutoval o možnosti, že by si dal roční přestávku.

Existenci této možnosti včera novinářům odhalil Ron Dennis, ale s tím, že Alonso je nyní pevně rozhodnut pokračovat v závodění. Když novináři šli za Alonsem, aby jim k tomu něco řekl, španělský závodník nevěděl, o čem je řeč.

"Určitě budu závodit," odpověděl dvojnásobný mistr světa. "Nemluvil jsem s ním (Ronem Dennisem), takže si myslím, že to není pravda. Tyto věci jsou vždy stejné. Když Ron nebo některý z jezdců něco řekne, já mám na to reagovat a uhodnout o čem mluvil."

Později ale přiznal, že roční přestávka je jedna z méně pravděpodobných možností, jak se vyrovnat s případnou další katastrofální sezónou. Pokud by tedy byl vůz McLaren-Honda v zimních testech opět nespolehlivý a o celé sekundy pomalejší než konkurence, Alonso by si vyzkoušel život jezdce v důchodu. V kokpitu by ho pak musel někdo vyměnit, například mladý třetí jezdec, Stoffel Vandoorne.

Nyní je Alonso přesvědčen, že opakování letošní sezóny už nehrozí.

"Mluvil jsem o několika nápadech, šílených nápadech, ale ne v této fázi roku," přiznal Alonso. "Děláme dobré pokroky, jen to bohužel není vidět, protože se nás drží smůla. V Spa a Monze jsme dostali penalizace za motory, v Austinu to byly mechanické problémy, v Mexiku jsem vůbec nezávodil a pak přišla Brazílie. Myslím, že kombinace posledních pěti - šesti závodů neodráží spravedlivě náš progres.

Teď jsme už plně soustředění na příští sezónu a nyní jsme naladěni mnohem pozitivněji než před třemi - čtyřmi měsíci. Vůz je nyní mnohem lepší. Takže roční přestávka je něco, o čem jsme nemluvili již čtyři až pět měsíců."

A mohl by po prvním zimním testu svůj názor zase změnit?

"Mám kontrakt na další dvě sezony a mám v úmyslu závodit. Není to tak jednoduché, že přijdete na jeden test a zjistíte, zda jste konkurenceschopní a pak už víte, jaká bude další sezóna. Tak to nefunguje. V prvním testu můžeme být druzí, pátí nebo devátí a na mém odhodlání vyhrávat to nic nezmění."