Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton dostal cenu za nejrychlejší kola

Hamilton dostal cenu za nejrychlejší kola

Nejlepší mechaniky má Ferrari.

Hamilton si ke své sbírce trofejí ze sezóny 2015 může přidat DHL Fastest Lap Award a Ferrari si z Abú Dhabí odváží DHL Fastest Pit Stop Award.

Staronový mistr světa měl po posledním závodě sezony na kontě 8 nejrychlejších kol (z Austrálie, Číny, Španělska, Velké Británie, Itálie, Japonska, Brazílie a Abú Zabí). Jeho největší soupeř, Nico Rosberg, jich měl na kontě 5.

"Jsem rád, že jsem opět získal cenu DHL Fastest Lap Award," řekl při přebírání ceny Hamilton, který tuto trofej získal i loni. "Je to tečka za fenomenální sezónou celého týmu Mercedes. Vyhrát šampionát jezdců a získat Pohár konstruktérů a mít nejvíce nejrychlejších kol, to vše poukazuje na tvrdou práci a soutěživého ducha, který tenhle tým definuje."

Hamilton získal i cenu pro nejlepšího kvalifikanta, ale jedna trofej přesto putuje do Maranella. Scuderii Ferrari se pod vedením nového šéfa Maurizia Arrivabeneho podařilo získat cenu pro nejrychlejší mechaniky. Tým v červených kombinézách předvedl nejrychlejší výměnu pneumatik v sedmi závodech sezony. Jeho největší soupeř, tým Red Bull Racing, byl nejrychlejší jen ve čtyřech velkých cenách.