Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Wirdheim a Dalziel testovali pro PKV Racing

Wirdheim a Dalziel testovali pro PKV Racing

Kalkhovenův tým zbrojí pro příští sezónu

Bjőrn Wirdheim a Skot Ryan Dalziel testovali v uplynulých dvou dnech s vozem série Champ Cars týmu PKV Racing na okruhu Barber Motosports Park v Birminghamu, stát Alabama.

Pro šampióna F3000 z roku 2003 Bjőrna Wirdheima jsou Champ Cars alternativou pro rok 2005, pokud se mu nepodaří stát se jezdcem některého z týmů F1. Jméno Skota Dalziela možná evropským fanouškům formulového sportu příliš neříká, ale rodák ze skotského Lanarkshire je velmi úspěšný za oceánem, kde v posledních dvou letech obsadil druhou příčku v celkovém hodnocení šampionátu Toyota Atlantic, přičemž v letošní sezóně bojoval o titul šampiona až do posledního závodu a nakonec mu na šampióna Fogartyho chybělo pouhých 18 bodů.

 Oficiální časy z testů zatím nebyly zveřejněny, ale oba jezdci prý dosahovali srovnatelných časů. Testů se coby poradce zúčastnil rovněž jezdec a spolumajitel stáje PKV Jimmy Vasser, který oběma aspirantům na místo v týmu pomáhal s nastavením vozu.

 Testy nových jezdců jsou součástí snahy majitelů PKV Racing posunout tým mezi špičku v seriálu. Z týmu zřejmě odejde Roberto Gonzales a na místo druhého jezdce vedle Jimmyho Vassera mají největší naději právě Wirdheim a Dalziel.