Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Cristiano da Matta pilotem stáje PKV Racing

Cristiano da Matta pilotem stáje PKV Racing

Tým Kevina Kalkhovena chce útočit na titul

Tým PKV Racing včera oficiálně ohlásil angažování Cristiana da Matty pro sezónu 2005. Da Matta se tak stane stájovým kolegou Jimmyho Vassera. Tým, který tedy bude mít ve svých řadách dva šampióny série CART (Vasser se jím stal v roce 1996, Da Matta v roce 2002), se netají tím, že chce v letošní závodě vyhrávat závody a snad i titul. Kromě dvou špičkových pilotů má tým i nového generálního manažera, kterým není nikdo jiný než Jim McGee, nejúspěšnější manažer /šéftechnik v historii šampionátu CART, jehož jezdci získali v uplynulých desetiletích celkem 89 vítězství v závodech a v devíti případech se stali šampióny série.

"Návrat do Champ Car World Series byl pro mne přirozeným rozhodnutím," řekl da Matta," čistě ze závodnického hlediska je to nejvyrovnanější šampionát na světě, který navíc klade důraz především na schopnosti pilota. Mé rozhodnutí stát se členem týmu PKV Racing nebylo příliš obtížné. Vedl jsem jednání pouze s třemi týmy (Newman/Haas a RuSport) a podmínky, které mi nabídli v PKV byly pro mne nakonec nejlepší,"

"Viděl jsem jaké pokroky dělal tým v minulém roce, poté co program stáje vznikl doslova v posledních týdnech před začátkem sezóny. V její druhé polovině bylo znát výrazné zlepšení. Těším se na spolupráci s Jimmym a jsem přesvědčen, že tým , který povede Jim McGee bude soutěžit na nejvyšší možné úrovni," vyjádřil se da Matta ke svým šancím v letošní sezóně.

Spolumajitel týmu a jezdec v jedné osobě Jimmy Vasser k příchodu Cristiana da Matty dodal: "Znám osobně Cristiana již řadu let a respektuji ho jako jezdce i člověka. Jsem si jist, že budeme schopni velmi dobře spolupracovat a přinést společně našemu týmu ty nejlepší možné výsledky. Ale až startér mávne praporkem, pojedeme každý nejen za tým, ale hlavně sami za sebe. Oba chceme znovu vítězit."

Tým PKV Racing, který v současné době sídlí v Indianapolis a který vlastní Kevin Kalkhoven, Dan Petit a Jimmy Vasser, vznikl v lednu 1993.