Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo chtěl závodit v Le Mans

Ricciardo chtěl závodit v Le Mans

Red Bull byl však proti.

Daniel Ricciardo se v rozhovoru pro australský magazín přiznal, že si chtěl těžkou sezónu 2015 zpříjemnit účastí v závodě 24 hodin Le Mans. Red Bull však trval na tom, aby se jeho jezdec soustředil pouze na F1.

"Le Mans by bylo skvělé. Přiznám se, že jsem tam chtěl být už loni," cituje Ricciarda Auto Action. "Možná jsem měl i příležitost, ale při všem, co se loni dělo, mě tým chtěl mít soustředěného pouze na Formuli 1. Prozatím to takhle dává smysl. Kouzlo Le Mans je v tom, že se tam klidně můžu objevit za 10 let. Nemusí to být zítra."

Zájem jezdců F1 o závod v Le Mans ještě vzrostl poté, co se Nicu Hülkenbergovi s kolegy v týmu Porsche podařilo zvítězit a navždy se tak zapsat do historie motorsportu.

"Ano, Hülkenberg se tam dostal, závodil a vyhrál. Takže se to dá a já bych rád udělal totéž."

Vytrvalostní závody však nejsou jedinou disciplínou, která Ricciarda láká. Když hrozilo, že Red Bull zruší svůj tým v F1, nebránil se ani možnosti přesunout se do NASCAR.

"Samozřejmě, měl obavy, ale věřil jsem, že se pro mě nějaké místo najde. A kdyby se nenašlo? Nevím. Určitě bych někde závodil. Možná v NASCAR, jenže to bych se musel adaptovat na jiný styl závodění."