Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ghosn by rád viděl Alonsa zpět u Renaultu

Ghosn by rád viděl Alonsa zpět u Renaultu

Stále je jedním z nejlepší jezdců v F1.

Generální ředitel Renaultu by v jednom z vozů továrního týmu rád opět viděl Fernanda Alonsa.

Španělský jezdec se do F1 dostal jako chráněnec Flavia Briatoreho, šéfa tehdejšího továrního týmu Renaultu. Po sezóně v Minardi a roce testování pro Renault se stal jeho závodním jezdcem a co víc, v letech 2005 a 2006 s ním získal své dva tituly mistra světa. Pak utekl do McLarenu, ale po jediné sezóně se zase na dva roky vrátil. Po pěti letech u Ferrari se Alonso vrátil do McLarenu, kde si loni prožil katastrofální sezónu 2015. Že by ho před koncem kariéry čekal ještě jeden návrat?

"Zda bych chtěl Alonsa? Samozřejmě! Ale to není moje starost. Rozhodnutí je na týmu a já podporuji jeho rozhodnutí," řekl Carlos Ghosn. "Během let naší účasti v F1 jsem získal spoustu přátel, setkal se s mnoha talentovanými jezdci a Fernando je jedním z nejlepších. Jednoznačně je jedním z nejlepších jezdců současného startovního pole."

Výběr jezdců i vyjednávání smluv však Ghosn přenechá vedení týmu.

"Já piloty nevybírám. Hlava týmu má být plně zodpovědná za jeho výsledky a nemohl bych od někoho chtít výsledky, aniž bych mu dal volnou ruku ve výběru technologie, pilotů a ostatních věcí. Nechci, aby mi jednou řekl, že nesplnil očekávání kvůli tomu, že jsem mu určil piloty. Sám si vybere tak, aby zajistil konkurenceschopnost týmu."