Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren ukázal MP4-31

McLaren ukázal MP4-31

Opět vsadil na štíhlé linie.

McLaren prostřednictvím své oficiální webové stránky představil vůz MP4-31.

 

fotky v plné velikosti: 01, 02, 03, 04, 05

Vůz má opět velmi štíhlou zadní část, úzký airbox a změněnou přední část včetně nové špičky nosu.

Jenson Button: "Minulá sezóna sice měla vzestupy i pády, ale celý rok jsme se zlepšovali a to nám dává jistotu, že jsme se po stránce designu vybrali správným směrem. Můžeme stavět na mnoha pozitivech a silném základě.

Nebudu dělat optimistické předpovědi, na to je Formule 1 příliš nevyzpytatelná, ale co jsem doposud viděl, detaily aerodynamiky vypadají fantasticky, mě navnadilo a už se těším na zítřek, kdy se začne proces testování těchto inovací."

Fernando Alonso: "Máme za sebou velmi produktivní zimu. Extrémně tvrdě jsem trénoval, jako vždy, ale užil jsem si i čas s rodinou a sledoval všechnu tu tvrdou práci v McLaren Technology Centre ve Wokingu, kde lidé McLarenu odváděli úžasnou práci, aby bylo vše včas připraveno. Lidé Hondy v Sakuře pracovali stejně tvrdě.

Na aerodynamice nového vozu je vidět důraz na detaily. Celý vůz je nádherný a především zabalený do skvělého aerodynamického balíku. Cítím se být stoprocentně připravený na nadcházející výzvu."

Kromě Hondy dodávající pohonnou jednotku RA616H a výrobce paliva a maziv ExxonMobil (Mobil 1 je značka maziv, Esso značka paliv) má na voze i kombinézách jezdců hodně prostoru taky Chandon, prémiová značka šumivých vín LVMH (společnost vlastnící i TAG Heuer, které nyní sponzoruje tým Red Bullu).

Pro společnost Kenwood bude sezóna 2016 již pětadvacátá v pozici partnera McLarenu. Loni se mluvilo o možném odchodu společnosti Johnnie Walker, i ten však zůstává na seznamu partnerů a sponzorů.