Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button: ERS je nyní rozhodně lepší

Button: ERS je nyní rozhodně lepší

První den proběhl téměř podle očekávání.

Jenson Button včera jako první vyzkoušel nový McLaren MP4-31 a s radostí mohl médiím sdělit, že ERS, největší slabina loňské pohonné jednotky Honda, je nyní mnohem lepší a určitě se to výrazně projeví i na závodní rychlosti.

Loňská pohonná jednotka nedokázala stoprocentně dobíjet baterie systému rekuperace energie a kvůli tomu na konci rovinek přicházela o přibližně 160 koňských sil. Obrovský rozdíl v rychlosti pak ostatní jezdci využívali k jednoduchým předjížděcím manévrům na konci delších rovinek.

"Kvalifikační rychlost se tím asi moc nezmění, ale v závodě budeme díky ERS mnohem konkurenceschopnější," řekl Button, který včera s novým vozem odjel 84 kol. "Takže jsem velmi spokojený s progresem v této oblasti. Na ostatních oblastech ještě musíme máknout, ale tato se rozhodně zlepšila."

První den proběhl víceméně podle plánu, zdržení způsobilo pouze delší hledání správného nastavení.

"Všude je vidět zlepšení, vždyť jsme to i potřebovali. Ale jestli to bude stačit, to vám teď nemůžu říct. V první den to je více o zkoušení věcí a o sledování, zda pracují správně. A ano, pracovaly správně. Neměli jsme žádné problémy se spolehlivostí, pouze jsme se zdrželi při nastavování vozu. Původně jsme chtěli stihnout více kol, ale nakonec to byl docela dobrý první den."

Na odhad pozice v Melbourne je ještě samozřejmě brzy.

"Podle mě se naše postavení v Melbourne bude těžko odhadovat i po skončení tohoto testu. Před Melbourne totiž ještě vyzkoušíme několik vylepšení na straně vozu i na straně pohonné jednotky, takže tento test je více o seznámení se s vozem."

Dnes se s vozem seznamuje Fernando Alonso a po 86 kolech mu v tabulce nejrychlejších časů patří předposlední místo.