Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso připouští zklamání z technických problémů

Alonso připouští zklamání z technických problémů

Čtyřdenní test ale měl i svá pozitiva.

Fernando Alonso měl včera nasbírat stovky testovacích kilometrů a spolu s nimi co nejvíce dat pro inženýry McLarenu a Hondy. Namísto toho se nedostal ani k jedinému rychlému kolu, hned ráno se objevila závada chladicího systému. Dvojnásobný mistr světa přesto hodnotí čtyřdenní test pozitivně. Vše je mnohem lepší než loni.

"Po pozitivních prvních dnech byl čtvrtek zklamáním," přiznal Alonso. "Dobrou zprávou je, že i když jsme ztratili jeden testovací den, jde o problém, který se bude dát snadno odstranit. Příští týden to už bude v pořádku.

Celkově jsme nasbírali slušné množství kilometrů a můžeme analyzovat množství dat. Kromě toho se již o víkendu začneme připravovat na nadcházející týden. Soustředíme se na to, abychom na trati vydrželi co nejdéle."

Kvůli ztrátě poloviny třetího a celého čtvrtého dne se McLaren v tabulce absolvovaných kol propadl až pod Haas, nový americký tým, který na testy dovezl svůj první vůz. Méně kol než McLaren si připsal pouze Manor, čemuž však značně pomohly jezdecké chyby nováčka Ria Haryanta.

Druhý zimní test začne 1. a skončí 4. března. Pak budou všechny týmy spěchat s balením, aby vše včas dorazilo do Austrálie. MP4-31 se ale na trať dostane i během víkendu. McLaren má naplánované "filmovací jízdy", během nichž bude pracovat na přípravě materiálů pro sponzory a zároveň opět prověří spolehlivost. Každý den může absolvovat maximálně 100 kilometrů.