Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso potěšen kvalifikační rychlostí

Alonso potěšen kvalifikační rychlostí

Podle Buttona bude McLaren zítra ještě lepší.

Fernando Alonso dnes v kvalifikaci obsadil dvanácté místo. To není pozice, na které by ho chtěli vidět jeho fanoušci a fanoušci McLarenu, ale po loňské sezoně to španělský závodník vnímá jako úspěch. Pokud nic jiného, tak si užije souboje ve středu pole, ale snad zabojuje i o body.

"Vůz je fantastický," pochválil Alonso své MP4-31. "Cítil jsem se velmi konkurenceschopný a z vozu mám celý víkend dobrý pocit.

Je příjemné jezdit v konkurenceschopném voze. Z Q1 jsem postoupil z třetího místa a v Q2 jsem byl po první sérii pokusů desátý. Bohužel jsme už pak neměli pneumatiky a už jsme jen čekali. Ale i tak jsem velmi šťastný. Umístili jsme se lépe, než jsme doufali.

Snad zítra získám pár pozic. Klíčová bude spolehlivost, jak to vždycky bývá v prvním závodě. Změny v radiokomunikaci vytvářejí mnoho neznámých a dnes jsem měl z vozu dobrý pocit, tak proč ne zítra? Doufám, že získáme body."

Alonsův týmový kolega, Jenson Button, byl pouze o dvě desetiny sekundy pomalejší a odstartuje hned za ním.

"Věřím, že zítra budeme připraveni, ale nikdo si nemůže být zcela jistý, nevyzkoušeli jsme (v trénincích, kvůli mokré trati) žádné dlouhé stinty. Dnes to nebylo špatné, rychlost byla fajn a dokonce jsme trochu výš, než jsme očekávali. Ale myslím, že náš vůz bude lepší v závodech než v kvalifikacích."