Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Janiše čekají testy se špičkovým týmem Forsythe

Janiše čekají testy se špičkovým týmem Forsythe

Enge byl také pozván, ale testů se nezúčastní.

Jarek Janiš bude v úterý testovat v Sebringu vůz ChampCar špičkového týmu Forsythe Racing a ve hře je angažmá pro příští sezonu. Nabídku k testům dostal rovněž Tomáš Enge, který se však kvůli smluvním závazkům nemůže zúčastnit.

Tým Forsythe Racing po letošní sezoně opustil Patrick Carpentier a uznávány šéf Gerald Forsythe nyní hledá nového jezdce. Mezi jinými kandidáty si vyhlédnul také Jarka Janiše a Tomáše Engeho, testů se však zúčastní pouze prvně jmenovaný, Engemu brání stávající smluvní závazky. Janišovy jízdy jsou plánovány na úterý 30. listopadu na okruhu Sebring, který leží v příznivých klimatických podmínkách Floridy.
 
Forsythe Racing patří v nejlepším týmům série ChampCar, na svém kontě má 26 vítězství a loni v jeho barvách získal Paul Tracy titul šampiona. Gerald Forsythe založil tým v roce 1983, kdy s Teo Fabim vyhrál čtyři závody. O dva roky později však Forsythe tým prodal, aby se mohl soustředit na své rychle rostoucí podnikání. V roce 1993 se vrátil do formule Atlantic a o další rok později znovu závodil v ChampCar. Do jediného vozu usedal Jacques Villeneuve, který vyhrál cenu pro nováčka roku. V letošní sezoně nasazoval Forsythe tři vozy, vedle Paula Tracyho za něj jeli ještě Patrick Carpentier a Rodolfo Lavin.
 
Gerald Forsythe je spolumajitelem Open Wheel Racing Series, která závody ChampCar pořádá. Letos v listopadu společně s Kevinem Kalkhovenem odkoupil od Fordu společnost Cosworth, která vyrábí závodní motory a mimo jiné je výhradním dodavatelem pro ChampCar.