Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci nechápou důvod odložení změny kvalifikace

Jezdci nechápou důvod odložení změny kvalifikace

Není na co čekat.

V Bahrajnu se vícero jezdců vyjádřilo, že vůbec nechápou důvod odložení návratu ke starému kvalifikačnímu formátu. Nečekají, že by tento týden bylo něco jinak a mnoho z nich považuje odklad pouze za další známku neschopnosti Strategické skupiny F1 přijímat správná rozhodnutí.

Lewis Hamilton: "Divné, že se nezměnila. Hlavně kvůli nejdůležitějšímu faktu - diváci s ní nebyli spokojeni. Moji inženýři říkají, že tento víkend to bude úplně to samé. Takže fanoušci budou zklamáni. Pouze doufám, že pak se s tím už něco udělá."

Sebastian Vettel: "Určitě na to nejsme hrdí. Je to, jako bychom prodávali vanilkovou zmrzlinu a všichni chtěli čokoládovou. Druhý den čekají, že budeme prodávat čokoládovou, ale my zase prodáváme vanilkovou. Měli bychom dělat to, co chtějí naši zákazníci. Nemůžeme dělat opak."

Jenson Button: "Jsem překvapený. Doufejme, že to bude lepší show než minule. A pokud ne, snad se udělá správné rozhodnutí a vrátíme se o krok zpět."

Kimi Räikkönen: "Očekávám, že to bude víceméně stejné. Jak jsem už řekl, my o pravidlech nerozhodujeme. Pokusíme se ze všeho vytěžit maximum a pak uvidíme."

Jolyon Palmer: "Q3 byla jednoznačně zklamáním, hlavně pro fanoušky. Já jsem se toho nezúčastnil, ale jsem překvapený, že to nezměnili. Zdálo se, že bude jednoduché vrátit se zpět k tomu, co dříve fungovalo, když novinka se zřejmě jednoznačně neosvědčila."

Kevin Magnussen: "Překvapilo mě, že jsme zůstali při tomto formátu, protože bylo řečeno něco jiného. Bylo nám řečeno, že se vracíme do normálu, takže je nepříjemné vrátit se zase zpět."