Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Reakce po Janišových testech v Sebringu

Reakce po Janišových testech v Sebringu

Vyjádření jezdce a jeho manažera.

Jarek Janiš: "Z jízd mám velmi dobrý pocit. Je znát, že jde o špičkový tým s perfektním zázemím. V Sebringu jsem nikdy nejel, je to těžká trať povětšinou lemovaná betonovou zdí, hodně nepříjemné jsou hlavně nerovnosti.

Všichni členové týmu mi však svou vstřícností pomohli v adaptaci a jejich zkušenosti byly znát. Po celý den jsme upravovali nastavení vozu a průběžně jsem zrychloval. Vedle vozu jsme zkoušeli i nějaké nové úpravy na motorech Cosworth, což bylo velmi zajímavé.

Jedinou drobnou nepříjemností byly ranní problémy s rádiem, protože v té době byla trať nejrychlejší, se stoupající teplotou se zpomalovalo. Ale i tak jsme byli srovnatelně rychlí. S týmem se skvěle spolupracovalo a jsem rád, že jsem dostal tuto šanci. Věřím, že jsem jejich důvěru nezklamal, reakce byly pozitivní."

Antonín Charouz: "Cítím se poctěn tím, že jsme dostali od pana Forsytha nabídku k testům. Vzhledem k pozici týmu v ChampCar to je stejné, jako kdybychom třeba testovali v F1 s Ferrari. S Jarkovým výkonem jsem spokojen a nyní budeme dále jednat o možnostech další spolupráce."