Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton netouží být na Vettelově místě

Hamilton netouží být na Vettelově místě

Ferrari je unikátní, ale on už zůstane s Mercedesem.

Pokud Ferrari právě nevyhrává tituly, jsou v F1 čtyři nejžádanější místa. Dvě ve vozech vítězného týmu minulé sezony a další dvě ve Ferrari, ikoně tohoto sportu s největší fanouškovskou základnou a nejdelší historií. Nebylo by ideální nasměrovat podporu vášnivých tifosi na Lewise Hamiltona, žijícího životem popové/hollywoodské hvězdy? Bernie Ecclestone by se pak jistě usmíval od ucha k uchu, ale k realizaci přestupu prý nikdy nedojde, Hamilton se už cítí být svázán s Mercedesem.

"Když jsem vyrůstal a sledoval závody F1 v televizi, červené vozy na mě samozřejmě zapůsobily," přiznává Hamilton. „Každé Ferrari, ať už je to silniční vůz nebo vůz F1, vypadá nádherně a jedinečná italská vášeň pro tento tým ho činí velmi výjimečným. Ale já jsem od 13 let s Mercedesem, déle než většina jezdců v mém věku. Když teď vidím Sebastiana a jeho Ferrari, hlavou mi neprobleskne nic jako: "Dopekla, tam přece chci být já." Opravdu ne.

S německou automobilkou by chtěl spolupracovat i po skončení závodní kariéry.

"Když myslím na můj tým, na Stříbrné šípy, cítím se být součástí jeho historie. To je něco, co tu zůstane i po skončení mé kariéry a já bych i poté rád zůstal jeho součástí. Když přestanu závodit, chci s ním zůstat. Na Mercedesu se mi líbí, že kupříkladu jezdec jako Sir Stirling Moss, i v jeho věku je stále s Mercedesem. S touhle značkou zůstáváte celý život. Vezme vás pod svá křídla, stará se o vás a vy se stanete její součástí. Ani si neumím představit, že bych k nim nepatřil."

Na akcích pořádaných Mercedesem se Hamilton často potkává další bývalé jezdce McLarenu včetně dvojnásobného mistra světa Miku Häkkinena.