Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso dostane novou pohonnou jednotku

Alonso dostane novou pohonnou jednotku

Honda ale nepřipravila žádné novinky.

Fernando Alonso bude v Monaku jezdit s novou pohonnou jednotkou, ale nebude to pro něj žádná výhoda, protože Honda ještě nemá připravené nové díly.

Alonso přišel o celou svou první pohonnou jednotku této sezony po havárii v Austrálii a druhá už má za sebou závody v Bahrajnu, Číně, Rusku a Španělsku a podle Hondy se již dostala na konec svého životního cyklu. Může tak ještě posloužit během tréninků, ale do závodu se už nejspíš nedostane. Svůj podíl na rozhodnutí může mít i fakt, že McLaren by v Monaku mohl výrazně obohatit své bodové konto a odstoupení z dobrého místa by celý tým velmi mrzelo.

Načasování není nejlepší, protože Honda má ve svých hi-tech dílnách rozdělaných několik novinek, ale pokračuje v jejich vývoji, protože potřebuje hospodařit s vývojovými žetony, kterých jí do konce sezony zbývá 14.

"Vývoj běží nepřetržitě, takže kdybychom nemuseli myslet na žetony, mohli bychom nasadit několik vylepšení. Ale takhle je nutné udělat dobré rozhodnutí ohledně toho, kdy použijeme nové věci. Více nemohu říct, ještě nemáme přesný plán," řekl Alonso v jednom z rozhovorů po Velké ceně Španělska.