Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: To se stává

Ricciardo: To se stává

S Hornerem mluvil pouze po telefonu.

Daniel Ricciardo se už otřásl z obrovského monackého zklamání, přijal ospravedlnění od týmu a v Kanadě potvrdil, že nešťastná chyba v boxech nezanechala stopy na jeho víře v schopnosti celého týmu Red Bull Racing.

"Na pár dní jsem se stáhl a nechal jsem si to v hlavě uležet, asi nebylo šťastné řešit to hned po závodě. Pár dní jsem byl naštvaný a litoval jsem zahozené příležitosti," přiznává Ricciardo. "Ale je to jedna z těch věcí, které se prostě stávají, a je velmi nešťastné, že se mi něco takového stalo ve dvou po sobě následujících závodech. Moje pocity byly o to intenzivnější, ale už jsem se pohnul dál. Nadále mám obrovskou víru v tým a nepochybuji, že se tyto věci zlepší. Pro mě bude nyní velmi důležité mít perfektní víkend. Máme dobrý vůz, dobrý materiál a pokusíme se to naplno využít."
 
Ricciardo po převzetí ceny za druhé místo s týmem ani nemluvil, až po pár dnech si přes telefon promluvil s Christianem Hornerem.

"Všechno proběhlo přes telefon. Nechal jsem to pár dní vychladnout a Christian se mi jménem celého týmu omluvil, vysvětlil mi situaci, proč došlo k nedorozumění a proč pneumatiky nebyly připraveny, všechno přes telefon. Později jsem mluvil s mým inženýrem Simonem (Renniem), který již měl možnost strávit pár dní v továrně. Mluvili jsme o druhé zastávce, kde jsme prakticky ztratili vítězství, ale také o první zastávce. Měl jsem pocit, že jsme sami sebe dostali do závodu s Lewisem, přitom jsme vůbec nemuseli."

Red Bull v reakci na svou chybu upravil software používaný během závodu při rozhodování o výměnách pneumatik.