Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull se chystá porazit Ferrari

Red Bull se chystá porazit Ferrari

Ricciardo chce startovat z třetího místa.

Může být Red Bull s novými motory od Renaultu v kvalifikaci důstojným protivníkem Mercedesu? Daniel Ricciardo o tom pochybuje, ale plánuje porazit alespoň Ferrari a startovat z druhé řady.

"Myslím, že budeme bojovat s Ferrari o třetí místo. S tím, co jsme měli v prvních dvou trénincích, by to nebylo možné, ale věřím, že se ještě zlepšíme. Nemyslím si, že jsem už dal dohromady perfektní kolo. Očekávám více od sebe, více od nastavení, a to by nás mělo dostat blíže k Mercedesu a Ferrari. Dobrým kolem se můžeme dostat před ně," řekl Australan.

Kromě změn v nastavení vozu mu pomůže i vyšší výkon motoru. Rozdíl mezi tréninkovým a kvalifikačním režimem je od nasazení B-verze motoru Renault větší.

"Dnes jsme nejeli v kvalifikačním režimu, takže se ještě mnohé změní. Zatím vypadá být vše OK a naše rychlost se ještě určitě zlepší."

Také Max Verstappen musel uznat, že vůz Ferrari byl včera lepší, ale i on naznačuje, že Red Bull má ještě něco v rukávu.

"Z pohledu rychlosti vypadali lépe. Musíme na tom zapracovat, ale všichni se chtějí ještě zlepšit. Uvidíme. Určitě potřebujeme zlepšit rychlost, ale mohu říci, že je to pozitivní," nepochybuje Verstappen.

Pozitivní není, že Verstappenovi bylo včera uděleno oficiální pokárání od stevardů za zbytečné zpomalení před poslední šikanou okruhu, čímž téměř způsobil kolizi s Valtteri Bottasem.