Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo políbil Zeď šampionů

Ricciardo políbil Zeď šampionů

Verstappen poukázal na chybějící zkušenosti.

Jezdci Red Bullu na rychlém okruhu Montreal nestačili tempu mercedesů ani Sebastiana Vettela z Ferrari, ale Daniel Ricciardo je rád i za čtvrté místo. Po "polibku" se zdí šampionů, která už má zkušenosti s Damonem Hillem, Michaelem Schumacherem, Jacquesem Villeneuvem, Jensonem Buttonem, Sebastianem Vettelem a mnoha dalšími známými jezdci, může být rád, že vůz vrátil mechanikům v jednom kuse.

"Přišlo mi to jako pořádně velký polibek," řekl Ricciardo. "Jakmile jsem se jí dotkl, hlavou se mi přehnala Carlosova (Sainzova) havárie. Pomyslel jsem si: "Ať kola vydrží alespoň k čáře, pak ať třeba upadnou, když se jim chce!" Ale nemyslím si, že bych tam moc ztratil. Kontaktem s bariérou jsem přišel pouze tu rychlost, kvůli které jsem vyjel tak daleko. Konečnou pozici to snad neovlivnilo. Nemyslím si, že by mě to stálo desetinu a půl, která mi chybí na Seba (Vettela), takže jsem docela spokojený. Můžeme se těšit ze čtvrtého místa, na pole position jsme ztratili pouze tři desetiny sekundy."
 
Max Verstappen nejenže prohrál souboj s týmovým kolegou, ale byl o 25 setin sekundy pomalejší. Novinářům vysvětlil, že ho to nemrzí, vždyť je to jen jeho třetí závod v tomto týmu a ve voze RB12, přičemž vedle sebe má jednoho z nejlepších jezdců v F1.

"Nemyslím si, že je to velká ztráta, ale jak jsem již řekl, moje poslední kolo nebylo zrovna nejlepší," řekl Verstappen. "Předtím jsme měli dobrý progres. Velmi mě to netrápí, jezdím vedle velmi zkušeného jezdce a podle mě je jedním z nejlepších v F1. Takže být takto blízko během mého třetího víkendu… Spousta lidí na to asi zapomíná. Můj první závod jsem vyhrál, ale to neznamená, že jsem se okamžitě dostal na úroveň, kde jsem chtěl být. Stále se učím a celý tento rok bude o získávání zkušeností, i když jsem už vyhrál závod."