Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button nadšený skvělým výkonem svého týmu

Button nadšený skvělým výkonem svého týmu

Po startu z dobré pozice je závod mnohem jednodušší.

Jenson Button po včerejší výborné kvalifikaci a dnešním startu z třetí pozice získal 8 bodů za šesté místo. Z pohledu historie druhého nejúspěšnějšího týmu F1 to není mnoho, ale v druhé těžké sezóně s motory Honda jsou to velmi cenné body a Button celý svůj tým pochválil za výborně zvládnutý víkend.

"Všechny vozy před námi byly mnohem rychlejší, takže bylo úžasné držet je po startu za sebou," řekl Button krátce po závodě. "Dnes jsme odvedli dobrou práci, měli jsme bezchybnou strategii a využili jsme celý potenciál vozu. V provozu to bylo těžké, protože na rovinkách jsme neměli rychlost k předjíždění, ale užíval jsem si to a ze šestého místa mám velkou radost. Celý tým měl skvělý víkend a dokonce jsme mohli bojovat s nejrychlejšími."

Button se po startu dostal před Nica Hülkenberga a nějaký čas bránil druhé místo, přestože za zády měl jezdce v lepších vozech.

"Se dvěma zónami DRS to pro nás nebylo jednoduché a byli jsme předjíždění v místech, kde byste si ani nepomysleli, že je to možné. Ale i tak jsem měl z jízdy radost. Uprostřed rovinek vozy přede mnou prostě mizely. Na konci rovinek jsem se mohl opět přiblížit, ale uprostřed byly mnohem lepší. Určitě nám velmi pomohlo startovat vpředu, protože jsme pak jeli v čistém vzduchu a mohli jsme se soustředit jen na sebe."
 
Fernandu Alonsovi se nedařilo zdaleka tak dobře a závod ukončil odstoupením kvůli poruše spojené s fungováním baterie rekuperačních systémů.

"Tento víkend nám nebyla dopřána ani trocha štěstí," řekl španělský závodník. "Motor již od třetího, čtvrtého kola nepracoval správně, neustále jsme ztráceli výkon a celou dobu jsme byli blízko odstoupení. Ale jezdili jsme kolem desátého, jedenáctého místa, takže jsme mohli mít bod a kvůli tomu jsme se snažili dostat až do cíle, ale ani to nakonec nebylo možné.“ 

McLaren se díky Buttonovým bodům udržel před Haasem a opět se přiblížil týmu Toro Rosso.