Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Janiše čekají další testy u Forsytha

Janiše čekají další testy u Forsytha

Stane se tak ve středu 15. prosince.

Jarek Janiš bude příští týden ve středu 15.12. znovu testovat s týmem ChampCar Forsythe Racing a jeho manažer Antonín Charouz jedná nejen o jezdcově angažmá, ale také o pořádání jednoho ze závodu série v České republice.

Charouz má v těchto dnech hodně nabitý program, krátce po podpisu smlouvy s Fordem o angažmá Romana Kresty odletěl do USA, kde jednal s Geraldem Forsythem, majitelem týmu a spolumajitelem celé série ChampCar. Nejhmatatelnějším výsledkem jednání jsou další testy Jarka Janiše.

"Pan Forsythe dostal na Jarkův výkon při testech v Sebringu velmi pozitivní reference, generální  manažer ho hodnotil jako hotového jezdce.

Proto jsme se dohodli na další testech, které proběhnou příští týden opět v Sebringu. Tentokrát však bude mít k dispozici stálého závodního inženýra a celý team tam pojede jen kvůli němu, což svědčí o významu těchto jízd," prozradil Charouz, kterého čekají s Forsythem další jednání a to nejen o Janišovi.

"Samozřejmě se budeme dále bavit o Jarkově angažmá na příští rok, ale jednáme také o pořádání jednoho ze závodu ChampCar v České republice. Je to však příliš čerstvé na to, abychom mohli říci detaily."