Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Maďarska?

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Maďarska?

Ferrari je opět nejodvážnější.

Pirelli nám prozrazuje, jaké pneumatiky si jezdci objednali na víkend Velké ceny Maďarska. Každý z nich dostane jednu sadu středně-tvrdých (s bílým pruhem) a měkkých (žlutých) pro závod a jednu sadu super-měkkých (červených) pro poslední část kvalifikace. 10 si jezdci vybrali sami.

Někteří piloti by si asi rádi vybrali i ultra-měkké pneumatiky, ty ale Pirelli nenabídlo v obavě z letních veder, rozpáleného asfaltu a přehřívání, které by nejměkčí pneumatiky rychle zničilo. Zároveň je vidět, že málokdo věří, že by na pomalém Hungaroringu mohly být středně-tvrdé pneumatiky k něčemu dobré. Pouze Nico Hülkenberg, Sergio Pérez a Esteban Gutiérrez si k povinné sadě od Pirelli objednali ještě jednu, všichni ostatní si vybrali pouze žluté a červené sady.

Jezdci Scuderie Ferrari budou jako jediní mít až 9 červených sad, ostatním bude stačit 7 nebo 8. Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel kvůli tomu obětovali žluté sady, každý z nich dostane na celý víkend pouze 3. Lewis Hamilton s Nicem Rosbergem budou mít shodně po 4 žluté sady. Jezdci Red Bullu, Williamsu, McLarenu, Toro Rosso, Renaultu i Manoru mají zcela stejné seznamy, jejich mechanici si od Pirelli vezmou 5 žlutých a 7 červených sad.