Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Arrivabene: Nechte nás v klidu pracovat

Arrivabene: Nechte nás v klidu pracovat

Šéfovi Ferrari už velmi vadí zájem médií.

Mauriziovi Arrivabenemu už zřejmě velmi vadí zájem médií o následky nesplnění slibů o boji o vítězství a titul mistra světa sezony 2017 a ještě více neutichající spekulace o personálních změnách.

"Před dvěma měsíci se všichni dokola ptali na Kimiho (Räikkönena) a jeho budoucnost," připomněl Arrivabene. "Po Kimim jsem na řadě já. Každý den a každý týden během několika měsíců budu dostávat tyhle otázky, protože (technický ředitel James) Allison (podle zákulisních drbů) dostane moje místo. Potvrdili jsme Kimiho a nyní odchází Vettel a já pravděpodobně obsadím jeho místo, aby se on mohl vrátit na mé… Prostě, už nás nechte v klidu pracovat!"

Ferrari chtělo vyvíjet až do konce sezony, protože chtělo bojovat o tituly. Nyní mají jezdci Mercedesu na čele šampionátu více než 70 bodový náskok a Ferrari na Mercedes ztrácí už 154 bodů, zatímco před Red Bullem má jednobodový náskok. Kimi Räikkönen tvrdí, že klíčem k úspěchu bude trpělivost.

"Víme, že máme problémy, které je třeba vyřešit co nejdříve, ale na okruzích se to dělá těžko," řekl Fin. "Z Maďarska jsem odcházel s pocitem, že jsme byli rychlejší než Red Bull. Nadále věřím, že jsme během této sezony výrazně pokročili. Některé kroky nebyly dostatečně velké, ale naším cílem beztak nejsou oni, je jím Mercedes. Budeme pokračovat v boji, ve snaze zlepšovat věci a v určitém bodě se snad dostaneme tam, kde chceme být. Tedy dopředu. Bude to chtít hodně práce a trpělivosti a času a my se nevzdáme. To nemáme v povaze."