Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vánoční párty ve stylu Ferrari

Vánoční párty ve stylu Ferrari

Italové chtějí i nadále vyhrávat.

Každý prosinec před vánoci pořádá Ferrari oslavu plnou zábavy. Nejinak tomu bylo letos. Minulý pátek ukončilo Ferrari na španělském okruhu Jerez testování a oslavy mohly vypuknout.
 
Tak jako obvykle byl na programu slavnostní vánoční oběd pro celou Gestione Spletiva. Událost se odehrála v pavilonu Nuova Logistica u okruhu Fiorano. Akce se zúčastnilo více než jeden tisíc zaměstnanců a hostů Gestione Sportiva a Gestione Granturismo Ferrari. Přítomni byli i prezident Ferrari Maserati Group Luca di Montezemolo a vrchní ředitel Ferrari Jean Todt. Čestnými hosty byli přirozeně i Michael Schumacher a Rubens Barrichello, stejně jako testovací jezdci Luca Badoer a Andrea Bertolini.
 
"Je to poprvé, co před Vámi stojím jako prezident FIATu a musím říci, že to pro mne má zvláštní význam," uvedl Montezemolo v úvodní řeči.
 
"Chci Vás ujistit, že jsem pořád tím člověkem, kterým jsem byl dříve. Mé srdce je vždy s Vámi. Tato společnost je celý můj život. Když vidím všechnu tu práci, která nás donesla ke skvělým úspěchům, tak mohu udělat jediné. Chci Vám poděkovat a říci Vám, že jsme na Vás pyšný.
 
Na celém světě jsou lidé připraveni s pery napuštěnými jedovatým inkoustem s cílem napsat titulek Ferrari je poraženo. Nechceme, aby se takový titulek objevil a uděláme vše pro to, ostatně jako vždy, abychom i nadále vítězili," dodal Montezemolo.
 
Po prezidentovi Montezemolovi dostal příležitost promluvit i Jean Todt.
 
"I pro mne je to poprvé, kdy se před Vás mohu postavit jako výkonný ředitel Ferrari. Teď si mnohem více uvědomuji přínos pro Gestione Granturismo, kterým přispívá každý z Vás. Ferrari je dnes tam kde je díky Vám. Chci Vám popřát veselé vánoce a doufám, že budete pokračovat se stejnou motivací, nasazením a odhodláním vzájemně spolupracovat."
 
Poté postupně pronesli v italštině vánoční pozdrav Schumi, Barrichello, Badoer a Bertolini.
 
Po skončení oběda odjeli Jean Todt, Michael Schumacher, Rubens Barrichello a sportovní ředitel Stefano Domenicali převzít prestižní ocenění Caschi d ´oro (zlatá helma), kterou udělil Ferrari magazín Autosprint.