Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Esteban Ocon nahrazuje Ria Haryanta

Esteban Ocon nahrazuje Ria Haryanta

19letý Francouz získal místo v týmu Manor.

Manor ještě před pár dny tvrdil, že Rio Haryanto bude mít maximální množství času na sehnání sponzorského příspěvku a pokračování v roli závodního jezdce. Situace se však nečekaně rychle změnila a Renault dnes nečekaně oznámil, že Haryanta po letní přestávce nahradí Esteban Ocon a s týmem zůstane až do konce sezony.

Ocon je pouze 19letý francouzský jezdec, který patří do juniorského programu Mercedesu, ve voze této automobilky letos závodil v DTM, ale zároveň je testovacím jezdcem Renaultu. Díky tomu v této sezoně již vyzkoušel jízdu v letošních vozech dvou týmů F1 a vůz Manor MRT05 bude třetím. Ocon je bývalým šampiónem Evropského šampionátu F3 i série GP3, ale v DTM se mu nedařilo a je pravděpodobné, že Mercedes za něj najde náhradu.

Z jezdcova vyjádření není zřejmé, zda mu k místu, které malý tým Manor nenabízí zdarma, pomohla francouzská nebo německá automobilka. Vozy Manor pohánějí motory Mercedes, ale protože ten pro Ocona v příštích dvou letech nebude mít závodní sedačku ve svém továrním týmu, je celkem pravděpodobné, že jeho budoucnost je spojena s Renaultem.

"Jsem nadšený, že ve Spa budu debutovat v F1 s týmem Manor Racing. Spa má ze všech závodů nejblíže k mé domácí velké ceně," řekl Francouz. "Jsem připravený udělat vzrušující krok vpřed, a to díky zkušenostem získaným letos v pozici náhradního jezdce. Rád bych poděkoval týmu Renault Sport F1 i Mercedes-Benz, že mi tohle společně umožnily a Manor Racingu za příležitost. Hodlám ji pevně chytit za pačesy."

Haryantovi Manor nabídl alespoň cenu útěchy, prý může přijmout místo náhradníka.