Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Konečně mohou za Ocona mluvit činy

Konečně mohou za Ocona mluvit činy

Po dlouhém čekání se připravuje na první velkou cenu.

Esteban Ocon není ve voze F1 úplným nováčkem, letos už testoval stříbrný stroj Mercedesu i žlutý Renaultu, ale poprvé se připravuje na účast ve velké ceně. V druhé polovině sezony mu tuto příležitost dá tým Manor a za francouzského jezdce, úřadujícího šampiona GP3, konečně opět promluví činy místo slov.

"Všechno proběhlo perfektně," pochvaloval si Ocon po dvou trénincích. "Po tolika rozhovorech pro média a přípravě na tento víkend bylo příjemné nechat za sebe opět mluvit jezdecké schopnosti. Vůz byl dobrý a já se v něm cítím dobře a po tak svědomité přípravě mi všechno přišlo naprosto přirozené. Na super-měkkých pneumatikách jsem jezdil na začátku sezony, takže vím přibližně odhadnout, jak na tom jsme ve srovnání s konkurencí.

Zatím to vypadá dobře a to byl ještě jen pátek, takže se ještě můžeme zlepšit a já si ještě lépe zvyknu na vůz. Odpoledne jsem ztratil trochu času, ale přesto jsme splnili všechny úkoly."

Ve druhém tréninku se jeho týmovému kolegovi, Pascalu Wehrleinovi, podařilo zajet velmi dobré kolo a v tabulce nejrychlejších časů ho najdeme na 11. místě, zatímco Ocona až na předposledním. Ke skutečnému srovnání rychlosti ale dojde až dnes.

"Uvidíme. Sobota je důležitý den, kdy potřebujete rychlé kolo. Momentálně jsem ještě v procesu učení."

Je těžké zvykat si uprostřed sezony na nový vůz?

"Ani moc ne, ale když přijdete uprostřed sezony, vždy potřebujete trochu času, abyste si na vůz zvykli. Přichází to krok za krokem."

Ocon bude chtít co nejdříve zapomenout na půlrok v DTM, kde se mu moc nedařilo a z deseti závodů si odnesl jen dva body za jedno deváté místo.