Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon nedokončí své dobrodružství v DTM

Ocon nedokončí své dobrodružství v DTM

Na kontě mu zůstanou 2 body.

Esteban Ocon přijal nabídku týmu Manor Racing a až do konce roku bude závodit v F1. Podle očekávání se bude chtít soustředit pouze na královnu motorsportu a se svým týmem v DTM se loučí. Můžeme si představit, jak se mu ulevilo, když takovou šanci dostal přesto, že ve voze Mercedesu v DTM dosud získal pouze 2 body. Mladý francouzský jezdec nás ale přesvědčuje, že je mu líto, že nebude mít čas dokončit tohle, určitě úžasné, dobrodružství.

"Jsem trochu smutný, že nemohu dokončit dobrodružství v DTM," řekl Ocon. "Moje výkony se v průběhu sezóny neustále zlepšovaly a získal jsem už hodně zkušeností. Byl jsem stále rychlejší a z tohoto úhlu pohledu je velká škoda, že nebudu moci dokončit sezonu spolu se svým týmem. Ale prostě není možné závodit zároveň v obou sériích. Proto jsem se rozhodl pro Formuli 1."

Na Oconovu obhajobu je třeba poznamenat, že se z motokár přesunul přímo do monopostů a čtyřkolové závodní stroje se střechou mu až do tohoto roku byly zcela cizí. Další otázka novinářů se týkala rozdílů mezi přípravou na závody DTM a F1.

"Od oznámení přestupu tvrdě trénuji, ale samotný trénink není moc odlišný od přípravy na závod DTM. Dávám do toho všechno, abych byl co nejlépe připravený na můj první kompletní závodní víkend v F1. Ještě před Spa se znovu setkám se svým novým týmem a budeme se věnovat detailům."